воскресенье, 10 февраля 2013 г.

изпити по педагогика в пловдивски университет

     В изпълнение на Годишния план за дейността на Регионалния инспекторат по образованието - Бургас за учебната 2012/2013 година в частта Квалификация в периода 13.12. - 15.12.2012 г. в хотел Мариета палас - гр. Несебър се проведе квалификационен курс на тема Система от тестове по български език за проверка на постиженията на учениците от прогимназиалния етап на основната образователна степен .      В курса взеха участие 64 учители по БЕЛ от област Бургас от 53 училища на 11 общини: Бургас, Айтос, Камено, Карнобат, Несебър, Поморие, Руен, Созопол, Средец, Сунгурларе и Царево. Участниците бяха от различни по вид училища ОУ, СОУ, профилирана гимназия и професионална гимназия.      Ръководител на курса бе доц. д-р Росица Пенкова директор на ДИУУ към СУ Св.Климент Охридски . В прогр

Квалификационен курс за учители по БЕЛ от прогимназиалния етап

Коледно и Новогодишно приветствие от Началника на РИО-Бургас - инж. Виолета Илиева

Вижте в добавения файл

Декларация на служители по трудови правоотношения в РИО - Бургас

Вижте в добавените файлове

Национално състезание и конкурси "Водата - извор на живот"

Решенията  можете да видите в добавените файлове в рубриката "Природни науки"

Решения на задачите от общински кръг на олимпиадата по астрономия

     Училищата от област Бургас, участващи в проект "УСПЕХ", се включиха в благотворителния базар "Децата на българската армия" по инициатива на Военен клуб Бургас.      Със своите творения учениците доказаха за пореден път колко талантливи са децата на Бургас.

Благотворителен коледен базар "Децата на българската армия"

     На 18.01.2013 г. в Залата за тържества на ГРЕ Г.С.Раковски Бургас се проведе семинар с учители по БЕЛ от област Бургас на тема Добри практики от работата по проекти . Семинарът се организира от РИО Бургас с любезното съдействие на ГРЕ Г.С.Раковски Бургас. Той е включен в Годишния план за дейността на Регионалния инспекторат по образованието - Бургас за учебната 2012/2013 година в частта Квалификация .       Целите на семинара бяха:     -  предоставяне на информация за проект BG051PO001-4.2.05-0001 Да направим училището привлекателно за младите хора - Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти (УСПЕХ), който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Развитие на човешките ресурси , съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз;     -  споделяне на опит от работата по вече реализирани проекти;     -  създаване на интерес към проекта у учители, които не са работили до сега по проекта.     В семинара взеха участие 57 учители от 48 училища от област Бургас. При откриването на семинара Милка Харизанова старши експерт по БЕЛ в РИО Бургас, представи различните възможности за работа по проекти, като по-специално внимание бе обърнато на възможностите, които предоставя проект УСПЕХ .      Седем учители по български език и литература, работили по проект УСПЕХ през миналата учебна година, представиха чрез мултимедийни презентации своя опит пред участниците в семинара     Гост на семинара бе г-жа Радостина Георгиева директор на ГРЕ Г.С.Раковски - Бургас. Тя поздрави участниците и им подари продукт от дейността на училището по международен проект, осъществен по програма Учене през целия живот , секторна програма Коменски , дейност Междуучилищни партньорства .       В работата на семинара се включиха и г-жа Неди Абрашева помощник-директор в ГРЕ Г.С.Раковски - Бургас, г-н Красимир Стоянов помощник-директор в ПМГ Акад. Н.Обрешков Бургас и г-жа Габрила Гаврилова младши експерт Техническо изпълнение и мониторинг по проект УСПЕХ към РИО - Бургас.      Участниците в семинара бяха поздравени от ученици от ГРЕ Г.С.Раковски Бургас членове на Театрално студио Романа арт с ръководител Кичка Чиликова. Представители на клуб Училищни медии с ръководител г-жа Нина Патерсън от същото училище правиха снимки и интервюираха участниците в семинара, за да отразят събитието на страниците на вестника, който ще издадат в края на настоящата учебна година. Присъстващите получиха екземпляри от вестник The School.Times, издание на клуб Училищни медии при ГРЕ Г.С.Раковски Бургас с ръководител г-жа Нина Патерсън от 2011/2012 г.     Грамоти за активно си участие в семинара получиха 7-те учители, споделили своя опит с присъстващите.

Семинар с учители по БЕЛ

Конкурси, проекти, образование

Регионален инспекторат по образованието – Бургас. РИО – Бургас

Комментариев нет:

Отправить комментарий